50+ Midden Limburg > Wie is 50+ wandelgroep Midden-Limburg?

10 jaar 50+ wandelgroep "Midden-Limburg"

Nadat in het voorjaar van 2007 door de toenmalig accountmanager Theo Tromp van de Regio Limburg van de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland (thans KWBN) een eerste poging werd ondernomen om  een wandelgroep voor 50+ers op te richten, werd met behulp van subsidie van de Provincie Limburg in het tweede halfjaar van 2007 een nieuwe poging gedaan.

Deze keer verliep de opstart beter en weldra voegden zich steeds meer personen bij de groep.

Aanvankelijk zette Theo zelf alle wandelingen uit en bleef de afstand beperkt tot ca. 10 km. Al snel kreeg hij ondersteuning vanuit de groep en werd er op toerbeurt een wandeling georganiseerd door leden binnen de 50+wandelgroep. Na enige tijd werden de te lopen afstanden  steeds langer en door het opbouwen van conditie werd ook het wandeltempo hoger.

Moest er in de beginjaren nog wat reclame gemaakt worden in de streekbladen, dat was na 2 jaar al niet meer nodig. Vanaf het derde jaar gold er zelfs een “ledenstop” en werd een wachtlijst aangelegd. Op het hoogtepunt stonden er ruim 60 leden op de lijst. In november 2014 is de groep opgesplitst in een meer sportieve groep en een meer recreatieve groep. Deze website heeft uitsluitend betrekking op de recreatieve groep. Iedere donderdag wordt er  ca. 12 km gewandeld met ca. 20 personen. De wandelingen worden op toerbeurt door de deelnemers zelf georganiseerd. Zie verder de "Deelnamevoorwaarden" op deze website.

Nieuwe deelnemers die aan deze voorwaaarden willen voldoen, kunnen zich melden bij Bert Bos via bert.bos@home.nl

De groep bedruipt zich helemaal zelf en velen komen allang niet meer voor de wandeling alleen, maar zeker ook voor de “social talk”. De wandelingen worden niet alleen in geheel Limburg georganiseerd, maar ook buiten de provinciegrens en zelfs over de landsgrens heen, zoals bijvoorbeeld in het Elmpterwald of in Belgisch Limburg of de Eifel.

Alle geplande wandelingen worden in een agenda geplaatst, die de deelnemers op de website www.wandelenlimburg.nl kunnen raadplegen. 

Alle 50+ wandelingen worden onder regie van genoemde wandelvereniging gehouden.

Foto’s, die steevast tijdens de wandelingen worden gemaakt, kan men eveneens op de vermelde website bekijken.

Inmiddels bestaat deze 50+wandelgroep al meer dan 10 jaar. Op donderdag 5 oktober 2017 werd een speciale (kortere)  lustrumwandeling georganiseerd, met aansluitend een gezamenlijke lunch bij De Busjop in Heythuysen (Leudal), 

Conclusie: De 50+ wandelgroep van Midden Limburg  is gedurende de periode van meer dan 10 jaar uitgegroeid tot een enthousiaste, goed functionerende wandelgroep, mede door de prima sfeer, die er binnen de groep bestaat en mede dankzij het initiatief van destijds Theo Tromp en  ondersteund met provinciale subsidie via Regio Limburg.

Sponsoren / Adverteerders

Klik op logo voor bezoeken
website sponsor / adverteerder

Ook adverteren?